Tran-Thi-Kim-Dieu v Sloveniji
Dogodki ob obisku v oktobru 2012

Tudi v letošnjem letu nas bo obiskala Predsednica Evropske Federacije Teozofskih društev,
gospa Tran-Thi-Kim-Dieu, in nam posredovala nekaj iz svoje bogate zakladnice znanja.

Dogodki ob obisku:

Javno predavanje

v četrtek, 18. oktobra,
ob 18.00
v Vodnikovi domačiji - Vodnikova 65, Ljubljana

na temo

PRIHODNOST ČLOVEŠTVA

V zadnjih nekaj desetletjih je šel svet skozi izjemne spremembe. Človeška bitja so z brezmejnimi zmožnostmi uma preoblikovala svojo družbo. Vendar pa je v bistvu sprememba le neznatna: še vedno obstajajo ogromne razlike med bogatimi in revnimi, krutost do živali in narave ter izkoriščanje človeka po človeku. Kaj je razlog, da se ljudje le malo spreminjajo? Predavateljica bo poskušala popeljati poslušalce v raziskavo celovitega procesa pristne spremembe in jih na ta način spodbuditi, da svoj um usmerijo na pot globalneg zdravljenja.

Predavanje bo v angleškem jeziku, s prevodom v slovenski jezik.
Vstop prost!

*****

Vikend seminar v obliki štirih, povezanih predavanj

na ekološki kmetiji Jožefa Horvata v Gažonu pri Kopru.

Prvo predavanje:
v petek, 19. oktobra, ob 17.00

TEMELJI MODROSTI

Drugo predavanje:
v soboto, 20. oktobra, ob 10.00

OSNOVE ZAVESTI

Tretje predavanje:
v soboto, 20. oktobra, ob 16.00

ALI JE POZORNOST
MOGOČE VADITI?

Četrto predavanje:
v nedeljo, 21. oktobra, ob 10.00

KAJ JE MEDITACIJA?

Vsa predavanja bodo v angleškem jeziku, s prevodom v slovenski jezik.
Po vsakem predavanju bo obsežen čas namenjen vprašanjem in odgovorom.

*****

Ekološka kmetija Jožefa Horvata
v Gažonu pri Kopru

Gostiteljica predavanj, družina Horvat, se že od leta 1996 ukvarja z ekološkim kmetovanjem in svoje izdelke ob sobotah prodaja na Ljubljanski tržnici. Prideluje domače plodovke, solate, kapusnice, ... pa tudi sadje, tako da ima celo leto na voljo sveže sezonske pridelke. Dodatni program kmetije je oddajanje prostorov za goste v poletni sezoni (dva apartmaja), pri čemer je gostom na volje vse, kar raste na kmetiji, ki je vegetarijansko usmerjena. Izven sezone pa na domačiji organizirajo razna predavanja, delavnice, srečanja, ... zainteresiranih skupin, s programi izobraževanja na področjih zdravega kmetovanja, pridelave zdrave hrane, zdravih medčloveških odnosov, zdravega odnosa do okolja oziroma narave, družbenih odnosov ... in duhovnosti. Obiskovalci si lahko ogledajo vrtove ter rastlinjake ob hiši, pa tudi njihove njive in sadovnjake. S terase pa je lep razgled na morje in Julijske Alpe. Ob kmetiji je zadostno število parkirnih mest za do 48 obiskovalcev, pri polni zasedbi sedežev.

Cena za celoten seminar - dva polna penziona v apartmajih - je 87,00 € in 78,00 € za dva polna penziona na skupnih ležiščih (5-6 oseb). Enodnevnim obiskovalcem pa bodo na domačiji ponudili posamezen obrok za 9,00 €.

Za celoten seminar, ali pa le za posamezna predavanja, se lahko prijavite na elektronski naslov: irena.pk@siol.net

Kako do kmetije?

Na kmetijo se pride s ceste Koper-Šmarje-Pula, s katere pri bencinski črpalki na vrhu klanca, ko se cesta zravna, zavijete na prvem križišču (cca 200 m od črpalke) desno, po klancu navzgor proti in skozi vas Gažon. Po cca 2 km poti, ko ste že prepeljali skozi strnjeno naselje-vas Gažon, pridete do modro obarvane dvoetažne podolgovate hiše. Od te modre hiše naprej, po cca 20 m se desno, pravokotno odcepi makadamska pot, ki se na začetku vije rahlo navzgor, nato pa kmalu zagledate tablico z napisom: Ekološka kmetija Horvat Gažon, s puščico, ki vas usmeri proti kmetiji, ki je od tam oddaljena le še cca 200 m. Hiša je od treh strani obdana z gozdom, vzdolž poti pa so pa vrtovi oziroma njive.

Dobrodošli!

Zadnjič obnovljena: oktober 2012
Copyright © 2005 Teozofija v Sloveniji