Ali ne vidite dobro tega sporočila? Oglejte si ga v brskalniku.

Ponedeljek, 1. avgust 2011

Obisk Tran-Thi-Kim-Dieu v Sloveniji

Spoštovani!
Teozofsko društvo v Evropi - Federacija nacionalnih društev in Zavod Rman, Koper pripravljata tudi v
letošnjem letu obisk predsednice EFTS, gospe Tran-Thi-Kim-Dieu, v Sloveniji. Le-ta naj bi se odvil med 20. in 23. oktobrom 2011, osrednja točka programa pa bo organizacija seminarja, na katerem bo predavateljica obdelala teozofski pristop k psihološki poti soočanja z izzivi v vsakdanjem življenju, s predstavitvijo praktičnih orodij za preseganje trpljenja, ki ga sprožajo stresne razmere, v katerih
živimo ljudje v današnjem času; odvijal pa naj bi se v Štanjelu ali pa v Mladinskem letovišču Debeli
rtič, pri čemer želimo organizatorji temo in kraj seminarja prilagoditi sestavi in številu udeležencev.
Zaradi tega smo se odločili, da v mesecu avgustu izvedemo zbiranje pred-prijav za seminar. Kotizacija za seminar bo 10 €, okvirne cene za nastanitev pa naslednje: prenočišče z zajtrkom = 25 €, polpenzion = 35 €, polni penzion = 45 €, lahko pa Vam tudi zagotovimo kosilo, če stanujete v regiji in ne boste potrebovali prenočišča. Prosimo Vas, da, v kolikor se želite udeležiti seminarja, izpolnite obrazec, ki ga boste našli na naši spletni strani: http://www.rmaninstitute.org/dogodki.html

Predprijave bomo zbirali do vključno 14. avgusta 2011.

Intervjuji ob lanskoletnem obisku

Naj Vas ob tej priliki spomnim na intervjuje, ki so jih lansko leto s Tran-Thi-Kim-Dieu opravile novinarke revije Aura in prilog Dnevnika ter Primorskih novic.

Božanska zavest se razkriva v vseh dobah »
Ustvarjamo družbo piranh, ki žrejo druga drugo »
Lahko čistimo okna ali čistimo okna »

Teozofsko društvo v Ameriki gosti Njegovo Svetost Dalailamo

Njegova Svetost Dalailama je govoril o svoji zavezanosti promociji temeljnih človeških vrednot preko laične moralne etike. Rekel je, da lahko vsi delujemo v smeri vzgoje srčne topline, ki izgrajuje zaupanje, slednje pa prijateljstvo; da ta koncept promocije moralne etike ne temelji na religiji, ker mu to omogoča, da ga je mogoče z lahkoto vnesti v izobraževalni sistem; kajti, če bi moralna etika temeljila na religioznem verovanju, potem ne bi mogla postati univerzalna.

Iz poročila o pogovoru z Njegovo Svetostjo Dalailamo na srečanju z verskimi voditelji pod pokroviteljstvom Teozofskega društva v Ameriki (Chicago, 18. julij 2011).

Obiščite spletno stran:
Talk with Interfaith Leaders

Need for Religious harmony

Prisrčno vabljeni

Veselimo se srečanja z Vami.

Urednik Anton Rozman