Ali ne vidite dobro tega sporočila? Oglejte si ga v brskalniku.

Petek, 8. oktober 2010

Teozofske novice ponovno v Vašem e-poštnem nabiralniku

Spoštovani, po dolgem času so v Vašem e-poštnem nabiralniku ponovno Teozofske novice, spletni informator, ki Vam prinaša informacije o novostih na spletnima stranema Teozofija v Sloveniji in Teozofska knjiga. Ta dolg post je posledica urednikovih različnih obveznosti, zaradi katerih je zmanjkovalo časa za dopolnjevanje teozofskih vsebin v slovenskem jeziku. V upanju, da je ta čas sedaj mimo in da bo to delo sedaj razporejeno med večje število sodelavcev in zato bolj ažurno opravljeno, Vas vabim, da se seznanite z novostmi povezanimi z našim delom.

Spletna stran Zavoda Rman, Koper

Prva novost je nova spletna stran Zavoda Rman, Koper, zasebnega zavoda, ki je bil ustanovljen z namenom, da nudi podporo spletnima stranema Teozofija v Sloveniji in Teozofska knjiga. Zavod se počasi postavlja na noge in rezultat tega razvoja je tudi njegova nova spletna predstavitev.

Obiščite spletno stran »

Obisk Tran-Thi-Kim Dieu v Sloveniji - od 31. oktobra do 7. novembra

Pomemben del predstavitve dejavnosti zavoda je posvečen obisku, ki ga bo zavod organiziral v začetku meseca novembra, in sicer obisku predsedujoče Evropske Federacije Teozofskih Društev, gospe Tran-Thi-Kim Dieu, v Sloveniji.

Gospa Tran-Thi-Kim-Dieu je bila rojena leta 1949 v Južnem Vietnamu v družini mahayana budistov. Svoje do- in po-diplomske študije iz farmacije je opravila na Univerzi v Montpellierju (Francija) ter na tem strokovnem področju kasneje delala deset let. Ob študiju je preučevala vzhodne filozofije in glavne svetovne religije in svete spise, vključno z Biblijo. Teozofskemu društvu se je pridružila leta 1972 in v njem delovala v različnih vlogah, vključno z vodstvenimi.

 Več o predavateljici »

Program obiska

Program obiska bo med drugim zajemal tudi več javnih predavanj. Večina med njimi je namenjena študentom, zaradi česar bodo organizirana v univerzitetnih prostorih v Kopru, Ljubljani in Mariboru, vendar pa bodo odprta tudi za javnost. 

Oglejte si celoten program javnih predavanj »

Prijavite svojo udeležbo

Ker je število mest v rezerviranih predavalnicah omejeno, smo organizirali zbiranje prijav preko spletne strani zavoda.

Prijavite svojo udeležbo »

Prispevajte ali podprite

Ker bo vstop na predavanja prost plačila, Vas na prijavni strani naprošamo, da s svojimi prispevki pomagate pri organizaciji obiska. Lahko pa se tudi odločite postati eden od njegovih pokroviteljev.

Več o tem »

Za zaključek

Tokratne Teozofske novice Vas predvsem obveščajo o pomembnem dogodku, ki ga pripravljamo. V zvezi z njim Vam bomo poslali še obvestilo o dodatnem gradivu, ki Vas bo bolj vpeljalo v predavanja, ki se jih boste, upamo, odločili obiskati. Še bolj pa upamo, da bo temu dogodku sledilo bolj razvejano in plodovito delovanje.

Urednik Anton Rozman