D
Teozofske novice
Koper, 15.XII.2008
Letnik III., št.8.

Ko si se rodil, nisi prišel na svet s priročnikom, zato ti teh nekaj navodil lahko pomaga, da bo tvoje življenje bolje delovalo.
1. Prejel si telo. Lahko ti je všeč ali ne, vendar pa je to edina stvar, za katero si lahko gotov, da jo boš imel do konca svojega življenja.
2. Učiš se lekcij. Vpisan si v neformalno šolo z nazivom “Življenje na planetu Zemlja”, ki te polno zaposluje. Vsaka oseba ali dogodek je Univerzalni Učitelj.
3. Ne obstajajo napake, le lekcije. Rast je proces eksperimentiranja. “Neuspehi” so enako del tega procesa kot “uspehi”.
4. Lekcijo se ponavlja, dokler ni naučena. Predstavlja se ti v različnih oblikah, dokler se je ne naučiš; potem greš lahko naprej na drugo lekcijo.
5. Če se ne naučiš lahkih lekcij, potem te postanejo težje. Zunanji problemi so natančen odsev tvojega notranjega stanja. Ko počistiš notranje ovire, se spremeni zunanji svet. Bolečina je način, na katerega vesolje prikliče tvojo pozornost.
6. Da si se naučil lekcije, veš na podlagi spremembe načina tvojega delovanja. Modrost je praksa. Malo nečesa je bolje kot veliko ničesar.
7. “Tam” ni bolje kot “tu”. Ko tvoj “tam” postane “tu”, dobiš preprosto nov “tam”, ki se zopet zdi bolje kot “tu”.
8. Drugi so le tvoja ogledala. Ne moreš ljubiti ali sovražiti nekaj na drugem, če ta ne odseva nečesa, kar ljubiš ali sovražiš pri sebi.
9. Tvoje življenje je odvisno od tebe. Življenje priskrbi platno, ti slikaš. Vzemi v roke svoje življenje, sicer ga bo nekdo drug.
10. Ti vedno dobiš to, kar hočeš. Tvoja podzavest pravilno določa, katere energije, izkušnje in ljudi privlačiš; zato je edini način, da zveš, kaj hočeš, da pogledaš, kaj imaš. Ne obstajajo žrtve, le študentje.
11. Ne obstaja pravilno in napačno, ampak posledice. Moraliziranje ne pomaga. Obsojanja le ohranjajo stare vzorce. Raje daj vse od sebe.
12. Odgovori so v tebi. Otroci potrebujejo vodstvo drugih; ko dozorimo, zaupamo svojemu srcu, kjer so zapisani Zakoni Duha. Ti veš več, kot si kdajkoli slišal ali prebral. Vse, kar je potrebno je to, da gledaš, poslušaš in zaupaš.
13. Vse to boš pozabil.
14. Lahko pa se spomniš, kadarkoli si to zaželiš.

Pozdravljeni!

Pred Vami je osma letošnja številka Teozofskih novic, ki Vam prinašajo vesti o novostih na spletnih straneh TEOZOFIJA V SLOVENIJI in TEOZOFSKA KNJIGA.

Tisti, ki vas posebej zanima dogajanje v Teozofskem društvu na mednarodni ravni, lahko le to še vedno spremljate na spletni strani:

http://www.teozofija.info/Teozofsko_gibanje/Healing_Time.htm

Za tiste, ki bi želeli pridobiti širšo sliko o trenutnih dogajanjih po svetu je sedaj dodana stran z nekaterimi vedno aktualnimi članki in s povezavami na nekatere spletne strani, ki skušajo razkriti, kaj se dogaja v ozadju, skrito očem javnosti:

Inform Yourself

Tokrat boste na naši spletni strani našli nekaj novih člankov, ki so obarvani času primerno:

Aleksej Dolgoruki-Urijevski
Nemirna civilizacija
Uvodni esej: špekulativna metafizika

Erica Letzerich Georgiades

Ohranjevanje neprekinjene vezi

Boris de Zirkoff

V iskanju teozofov
Potrebujemo skok naprej
S soncem proti severu

James O'Connell

Potreba po etiki

Waldo A. Perez

Deček, ki je pozabil na Božič

* * *

Urednik: Anton Rozman

* * *

Vodenje ni le za tako-imenovane velike in pomembne ljudi, ampak za vsakega. V vsakem obstaja iskra ustvarjalnosti in izvirnosti. Le, ko se ta objavi, postanemo sile napredka.

N. Sri Ram

***

Vaše prispevke vpišite v naslednji
obrazec.

 

Prijava
Odjava