D
Teozofske novice
Koper, 1.XII.2008
Letnik III., št.7.

Sveti mož se je nekega dne pogovarjal z Bogom in rekel: “Rad bi videl, kako izgledajo nebesa in pekel.” Bog ga je popeljal do dvojih vrat. Odprl je prva in sveti mož je pogledal v sobo. Na njeni sredi je bila okrogla miza in na mizi velika posoda z enolončnico, ki je čudovito dišala, tako da so se usta svetega moža napolnila s slino. Ljudje, ki so sedeli okoli mize so bili suhi in bolehni. Zdelo se je, da trpijo za lakoto. Imeli so žlice z zelo dolgimi ročaji, daljšimi od njihovih rok, na katere so bili privezani, tako da niso mogli zajeto juho ponesti k ustom. Sveti mož je bil zgrožen zaradi njihove nesreče in trpljenja. Bog mu je rekel: “Vidiš, to je pekel.” Nato sta odšla do drugih vrat in jih odprla. V tej sobi je sveti mož ugledal natanko enak prizor kot v prvi, vendar pa so se tu zdeli ljudje dobro nahranjeni in rejeni; smejali so se in pogovarjali. Sveti mož je rekel: “Ne razumem!” “Saj je preprosto,” mu je odgovoril Bog, “potrebna je le določena spretnost. Vidiš, tej tu so se naučili hraniti eden drugega, medtem ko pohlepni mislijo le na samega sebe.”

Pozdravljeni!

Pred Vami je sedma letošnja številka Teozofskih novic, ki Vam prinašajo vesti o novostih na spletnih straneh TEOZOFIJA V SLOVENIJI in TEOZOFSKA KNJIGA.

Tisti, ki vas posebej zanima dogajanje v Teozofskem društvu na mednarodni ravni, lahko le to še vedno spremljate na spletni strani:

http://www.teozofija.info/Teozofsko_gibanje/Healing_Time.htm

Za tiste, ki bi želeli pridobiti širšo sliko o trenutnih dogajanjih po svetu je sedaj dodana stran z nekaterimi vedno aktualnimi članki in s povezavami na nekatere spletne strani, ki skušajo razkriti, kaj se dogaja v ozadju, skrito očem javnosti:

Inform Yourself

Tokrat pa se naši običajni prispevki odmikajo od predstavitve klasičnih teozofskih besedil, saj objavljamo eseje neortodoksnega teozofa, umetnika in pisatelja Alekseja Dolgorukega, odlomek iz knjige Cyndi Dale Osvetlitev življenja po smrti in urednikov pogled na doktorsko disertacijo G. J. Tilletta o življenju in delu Charlesa W. Leadbeatra:

Aleksej Dolgoruki
Besede, besede, besede
Izboljšati svet
Skupnost Humanistov
Ljudski okultizem
Revizija okultizma
Šamanizem in "služenje"

Cyndi Dale
Osvetlitev življenja po smrti


Anton Rozman

Vtisi o doktorski disertaciji G. J. Tilletta

* * *

Urednik: Anton Rozman

* * *

Upajmo, da bo jedrska energija, navkljub atomskim bombam, ali zaradi njih, vodila svet do spoznanja, da je moč kakršne koli vrste (sila strojev, oblast vlad, moč nacionalnih ali religioznih voditeljev) namenjena uporabi in ne zlorabi, da obstaja nekaj nad umom, kar lahko harmonizira spopadajoče se ideologije. Tako na duhovni kot fizični ravni mora obstajati alkimija. Sodobni svet se mora naučiti, kako uporabiti moč, ne da bi se z njo istovetil.

Wallace V. Slater

 

***

Vaše prispevke vpišite v naslednji
obrazec.

 

Prijava
Odjava