D
Teozofske novice
Koper, 2.XI.2008
Letnik III., št.6.

Edinega preživelega iz brodoloma je naplavilo na majhen nenaseljen otok. Goreče je molil k Bogu, da bi ga rešil, in se vsak dan oziral po obzorju, da bi zagledal rešitev, pa je ni bilo od nikoder. Izčrpan si je uspel iz naplavin zgraditi majhno kolibo, da bi ga varovala pred vremenskimi neprilikami, in vanjo spraviti svoje redke posesti. A, ko je nekega dne hodil naokoli v iskanju hrane in se nato vrnil h kolibi, jo je našel v ognju, s črnim dimom, ki se je valil proti nebu. Izgubil je še tisto malo, kar je imel. Prevzela sta ga žalost in jeza. “Bog, kako si mi mogel narediti nekaj takega?” je zakričal. Toda zgodaj zjutraj naslednjega dne ga je zbudil zvok ladje, ki se je približevala otoku, da bi ga rešila. “Kako ste vedeli, da sem tukaj,” je veselo spraševal reševalce. “Videli smo tvoj dimni signal!”

* * *

Pozdravljeni!

Pred Vami je šesta letošnja številka Teozofskih novic, ki Vam prinašajo vesti o novostih na spletnih straneh TEOZOFIJA V SLOVENIJI in TEOZOFSKA KNJIGA.

Tisti, ki vas posebej zanima dogajanje v Teozofskem društvu na mednarodni ravni, lahko le to še vedno spremljate na spletni strani:

Time for Healing and Creative Solutions

Za tiste, ki bi želeli pridobiti širšo sliko o trenutnih dogajanjih po svetu je sedaj dodana stran z nekaterimi vedno aktualnimi članki in s povezavami na nekatere spletne strani, ki skušajo razkriti, kaj se dogaja v ozadju, skrito očem javnosti:

Inform Yourself

Dodanih pa je še sedem zanimivih člankov:

Letaki Kanadskega Teozofskega Združenja
Kaj je teozofija?
Teozofija - brezčasen pogled na svet
Ljudje smo si bližje kot mislimo

Emily R. Plummer

Akcija in reakcija

Montague A. Machell

Artritis duše

William Q. Judge

Aforizmi o Karmi
Astralno opijanje

* * *

Urednik: Anton Rozman

* * *

Dolžnost Teozofskega društva je, da v človeku ohranja živo njegovo duhovno intuicijo.

H. P. Blavatsky

***

Vaše prispevke vpišite v naslednji
obrazec.

 

Prijava
Odjava