D
Teozofske novice
Koper, 1.X.2008
Letnik III., št.5.

Kmetu, ki je že dolga leta obdeloval svoja polja, je pobegnil konj. Ko je slišal za novico, je sosed stopil do njega in mu sočutno rekel: “Kakšna nesreča”. “Morda,” mu je odgovoril kmet. Naslednjega dne se je konj vrnil in s sabo pripeljal tri divje tovariše. “Kako čudovito,” je vzkliknil sosed. “Morda,” je znova odgovoril kmet. Dan zatem je kmetov sin skušal zajahati enega od divjih konjev, pa je padel z njega in si zlomil nogo. Sosed je zopet izrazil svoje sočutje ob nesreči in kmet je znova odgovoril: “Morda”. V vas so naslednji dan prišli vojaški uradniki, da bi novačili mlade fante za vojsko. Ko so videli, da ima kmetov sin zlomljeno nogo, so ga pustili doma. Sosed je čestital kmetu, ker so se stvari tako dobro obrnile. In kmet mu je znova odvrnil: “Morda”.

* * *

Pozdravljeni!

Pred Vami je peta letošnja številka Teozofskih novic, ki Vam prinašajo vesti o novostih na spletnih straneh TEOZOFIJA V SLOVENIJI in TEOZOFSKA KNJIGA.

Tisti, ki vas posebej zanima dogajanje v Teozofskem društvu na mednarodni ravni, boste sedaj na spletni strani TEOZOFIJA V SLOVENIJI našli stran, ki spremlja dogajanje v društvu po letošnjih volitvah predsednika mednarodnega Teozofskega društva:

After the TS President Elections 2008

Za tiste, ki bi želeli pridobiti širšo sliko o trenutnih dogajanjih po svetu je sedaj dodana stran z nekaterimi vedno aktualnimi članki in s povezavami na nekatere spletne strani, ki skušajo razkriti, kaj se dogaja v ozadju, skrito očem javnosti:

Inform Yourself

Dodanih pa je še pet zanimivih člankov:

H. P. Blavatsky
Starodavnost človeka in civilizacij

Boris de Zirkoff

Nov mejnik

L. B.

Cenjenje

Pripadnik človeške rase

Človek, plemenito bitje

Dara Eklund

Čaščenje načela

* * *

Urednik: Anton Rozman

* * *

Bolje je, če so naše vrste redkejše, kot pa da bi Teozofsko društvo postalo, zaradi pretiravanj nekaterih fanatikov in zaradi poskusov različnih šarlatanov, da bi vlekli korist iz vnaprej pripravljenih programov, gledališka igra za svet. Ti s popačenjem in prilagajanjem Okultizma njihovim lastnim cenenim in nemoralnim ciljem, sramotijo celotno gibanje ...

H. P. Blavatsky

***

Vaše prispevke vpišite v naslednji
obrazec.

 

Prijava
Odjava