Teozofske novice
Koper, 3. II. 2008
Letnik III., št.1.

Modra ženska, ki je bila na izletu v gorah, je v potočku naletela na drag kamen. Naslednji dan je srečala lačnega popotnika in modra ženska je odprla svojo bisago, da bi z njim podelila hrano. Popotnik je zagledal drag kamen in prosil žensko, da mu ga podari. Ona je to naredila brez obotavljanja. Popotnik je odšel, radosten zaradi darila. Vedel je, da je kamen dovolj vreden, da mu bo zagotovil varno življenje. Toda po nekaj dnevih je prišel nazaj in vrnil kamen modri ženski. “Razmišljal sem,” je rekel. “Vem, kako drag je kamen, vendar pa ti ga vračam v upanju, da mi boš lahko dala še nekaj bolj dragocenega. Daj mi to, kar imaš v sebi in kar ti je omogočilo, da mi podariš ta kamen.” Včasih ni bogastvo, ki ga imaš, ampak to, kar imaš v sebi, tisto, kar potrebujejo drugi.

Pozdravljeni!

Pred Vami je prva letošnja številka Teozofskih novic, ki Vam prinašajo vesti o novostih na spletnih straneh TEOZOFIJA V SLOVENIJI in TEOZOFSKA KNJIGA.

Zadnji mesec in pol je bil namenjen našim prizadevanjem, da bi zasnovali nov način objavljanja teozofske literature in vzpostavili neprofitni zavod, preko katerega bi objavljali in širili vedenje o naši duhovni, pa tudi na splošno kulturni dediščini. Prvi korak v tej smeri je že opravljen in vzpostavljen je nov način objavljanja teozofskih knjig v privlačni digitalni obliki.
Da bi lahko prebirali in brskali po naših novih elektronskih knjigah, boste potrebovali majhen program, ki vam bo omogočil ogled e-knjig na Vašem računalniku. Program se imenuje po formatu, v katerem so zasnovane te knjige, DNL Reader. Snamete ga lahko preko naslednje povezave:

http://www.digitalwebbooks.com/reader/


Da pa bi Vam olajšali prve korake spoznavanja nove oblike predstavitve in vse njene možnosti uporabe, smo pripravili Priročnik za branje in brskanje po elektronskih izdajah Teozofske Knjige:

Teozofske E-knjige

V to obliko smo spremenili praktično vse naše knjige, ki jih boste še naprej lahko prosto prebirali na spletu, vendar pa jih v novi obliki ne boste mogli več shraniti na Vaš računalnik. Za to boste morali nabaviti lasten izvod e-knjige, ki vam bo omogočal precej dodatnih možnosti, o katerih se boste poučili iz Priročnika. Pripravili pa smo tudi izdajo dveh novih naslovov, in sicer:

Annie Besant
Moč mišljenja
Charles Webster Leadbeater
Jasnovidnost

Ti dve knjigi nista več prosto dostopni, ampak v novi DRM (Digital Rights Management) obliki in po zelo dostopi ceni.

Sedaj bodo naši nadaljnji koraki usmerjeni v ustanovitev zavoda in upamo, da Vam bomo v naslednjem mesecu že poročali o njegovi ustanovitvi in o priložnostih, ki jih bo nudil tistim, ki bodo želeli sodelovati v njegovem okviru.

Tiste, ki ste s svojimi donacijami omogočili nabavo programske opreme za oblikovanje naših novih e-knjig, prosim, če mi lahko sporočite svoj e-naslov, da se Vam bom v hvaležno oddolžil z izvodi naših knjig.

Na koncu pa - ne pozabite na razstavo "Alma - Vox populi" v organizaciji Muzeja novejše zgodovine v Celju, ki sedaj prireja tudi spremljajoča predavanja, katerih razpored boste našli na naslednji povezavi.

Zaradi časa in dela, ki smo ga vložili v pripravo novih e-knjig, na spletni strani TEOZOFIJA V SLOVENIJI tokrat praktično ni nobenih novosti.

***

Urednik: Anton Rozman

***

“Čeprav je lažni novec najboljši dokaz za obstoj pristnega zlata,
pa vseeno lahko zavede nepozornega … ”
Helena Petrovna Blavatsky