Teozofske novice
Koper, 15. VII. 2007
Letnik II., št.8.

Čeprav je končni cilj potovanja isti, pa ga vsak človek začenja na drugem koncu. Zaradi tega mora vsak nujno potovati po različni poti. In zato se zdi, da se mora človek stalno spraševati, ali se ta pot imenuje “Sebičnost” ali “Zabloda” ali “Končni cilj”. Včasih pomaga, da povprašamo za smer, vendar pa je na koncu ključ do resnice mogoče najti le znotraj samega sebe. Vsak posameznik je sam sebi končna avtoriteta.

Pozdravljeni!

Pred Vami je sedma letošnja številka Teozofskih novic, ki Vam prinašajo vesti o novostih na spletnih straneh TEOZOFIJA V SLOVENIJI in TEOZOFSKA KNJIGA.

Kakor običajno tudi tokrat nadaljujemo objavljanje skrajšanega osrednjega dela H. P. Blavatsky Tajni Nauk. Na vrsti pa je izvleček iz tretjega dela prvega zvezka o Soočenju znanosti in tajnega nauka - O bogovih, monadah in atomih.

Nadaljujemo pa tudi z objavljanjem člankov G. W. Russella, irskega teozofa, poeta, slikarja, ... s prispevkom Ob smrti W. Q. Judgea.

Nov je tudi sklop sodobnejših člankov, povezanih z vprašanji človekovega notranjega iskanja in preobrazbe, in sicer prispevki:

C. Jinarajadasa
Kaj je delo teozofov?
Vprašanja, ki si jih postavljamo vsi
Po smrti - kaj?
Jiddu Krishnamurti
Življenjski cilj
Geoffrey Hodson
Zdravje in duhovno življenje
Nantiloka Sri Ram
O slabem počutju
Razgovor o spremembi v morali
Christopher News Notes
Potrpežljivost - posebna vrsta moči
Peter McWilliams
Sprejemanje
Ernest Wood
Prevzemanje odgovornosti za svoje življenje

Tokrat Vam predstavljamo tudi življenjepis pranečaka H. P. Blavatsky, Borisa M. de Zirkoffa, ki je uredil njena zbrana dela ter izdajal neodvisno teozofsko revijo Theosophia, katere izvode začenjamo objavljati.

Za člane teozofskih organizacij bo gotovo izredno zanimivo in poučno branje knjiga F. P. Spinksa, Theosophists: Reunite!

Na spletni strani je še nadalje tudi informacija o kongresu Evropske Federacije Teozofskih društev, ki se bo, skupaj s praznovanjem stoletnice Teozofskega društva na Finskem, odvijal julija prihodnjega leta v Helsinkih. V kolikor se boste želeli udeležiti tega posebnega dogodka, vam lahko na vašo željo po e-pošti pošljemo tudi prijavnico.

V spletni knjigarni TEOZOFSKA KNJIGA ni novosti.

Urednik: Anton Rozman

***

Tajnost - prvo pribežališče nesposobnih - mora biti v demokratični družbi znižana na najmanjšo možno mero, kajti celovito obveščena javnost je osnova za samo-upravljanje. Tisti, ki so izvoljeni ali imenovani na položaj izvršilne avtoritete, morajo spoznati, da v demokraciji vlada ne more biti pametnejša od ljudi.
Theodore Roosevelt