Teozofske novice
Koper, 15. I. 2007
Letnik II., št.1.

Jaz mislim, da obstaja nekaj, kar je bolj pomembno kot verovanje: delovanje! Svet je poln sanjačev, ni pa dovolj tistih, ki bi premaknili stvari naprej in začeli s konkretnimi koraki, da bi udejanili svoje vizije.
W. Clement Stone

Pozdravljeni!

Pred Vami je prva številka Teozofskih novic v letošnjem letu. Prinašajo Vam vesti o novostih na spletnih straneh TEOZOFIJA V SLOVENIJI in TEOZOFSKA KNJIGA. Resnična teozofija je proces preobrazbe, ki se odvija v aktualnem sedanjem trenutku, v tem času in na tem mestu, na katerem se trenutno nahajamo, zato Vas vabim, da s strnjenimi opažanji, komentarji, mnenji, citati, ... obogatite vsebino teh novic.

Tudi v letošnjem letu na spletni strani TEOZOFIJA V SLOVENIJI nadaljujemo z objavljanjem skrajšanega osrednjega dela H. P. Blavatsky Tajni Nauk. Tokrat je na vrsti Povzetek I. Dela knjige.

Nadaljujemo pa tudi z objavljanjem člankov G. W. Russella, irskega teozofa, poeta, slikarja, ... Prvi govori o Naših skrivnih vezeh, drugi o Dobi Duha, tretji pa o Samo-zaupanju.

O Iniciaciji kroži veliko zmotnih predstav, tako da bo ta članek morda pomagal razbistriti pogled na to pogosto zlorabljeno besedo.

Prav gotovo bo za nekatere bralce zanimiv članek Bertrama Keightleya o Ciljih Teozofskega društva v luči Univerzalnega Bratstva in pa pogled C. Jinarajadase, enega od bivših predsednikov, na probleme v in na Prihodnost Teozofskega društva.

Novosti pa zaključuje članek Geoffreya Farthinga Nekaj misli o pogojenosti.

Na spletni strani je še nadalje tudi informacija o kongresu Evropske Federacije Teozofskih društev, ki se bo, skupaj s praznovanjem stoletnice Teozofskega društva na Finskem, odvijal julija prihodnjega leta v Helsinkih. V kolikor se boste želeli udeležiti tega posebnega dogodka, vam lahko na vašo željo po e-pošti pošljemo tudi prijavnico.

V spletni knjigarni TEOZOFSKA KNJIGA pa tokrat ni nobenih novosti. Knjige lahko kupite v redni prodaji preko spletne strani TEOZOFSKA KNJIGA ali ZALOŽBE STELLA, pa tudi v naslednjih knjigarnah:

Ljubljana:
Om Šiva Ezoterika, v ljubljanskem BTC-ju, Šmartinska 152R, TC Tangram,
in v centru na Trubarjevi 7.
Čopova knjigarna na Čopovi 3.
Maribor:
Mladinska knjiga, v Europarku in v centru na Jurčičevi 8.

Urednik: Anton Rozman

***

Naše stanje uma je tako pomembno, da je indijski učitelj Atisha, vsakomur, ki ga je srečal, najprej postavil vprašanje: “Ali imaš danes prijazno srce?” Jaz zaupam in verjamem, da je to preprosto vprašanje ključ do človeškega, altruističnega, sočutnega in harmonizirajočega pogovarjanja in delovanja. Zato si v toku dneva pogostokrat kot opomin postavim to vprašanje. In postavlja si ga lahko celotno človeštvo, da bi se osvobodilo vezi sebičnosti, strahu in zablod ter ohranjalo kot eno od ključnih prioritet pozornost in introspekcijo, ki sta zemlja, na kateri lahko postavimo temeljne kamne kreposti, na katerih bo zgrajen naš tempelj srčnosti in bratstva.

Dalai Lama